Till nyhetslistan

personer med munskydd pga coronapandemin

CORONADIREKTIV 17.6 -14.7.2021 - Kyrkan i Vanda

31.5.2021 11.31

Verksamheten utvidgas och man får åter sjunga i kyrkorna i Vanda !

Coronadirektiv 17.6 - 14.7.2021

Regionalförvaltningsverkets och Helsingfors domkapitels nya personrestriktioner tillåter ett större antal människor med säkerhetsavstånd i kyrkorna i Vanda.

Man kan delta tryggt i sommarbröllopen och gudstjänsterna med ett större antal närvarande än tidigare, vilket är möjligt med hjälp av säkerhetsavstånd, ifall det är flera närvarande än 10 personer.  Det rekommenderas också att man använder ansiktsmask, ifall man inte kan undvika närkontakt.

Man har räknat med maximiantal närvarande i kyrkorna, vilket innebär att man då också har trygga säkerhetsavstånd, om en person så önskar. T.ex. i Helsinge kyrka S:t Lars kan man ta in 120 personer.  Personantalet för de olika utrymmena finns på websidan www.kirkkovantaalla.fi.

Instruktionerna träder i kraft genast. Vanda svenska församling fortsätter att streama sina mässor på sin youtube -kanal. Om detta finns information på församlingens hemsida. Informationen uppdateras när coronasituationen förändras.