Pensionärer

GRUPPVERKSAMHET

Vi har fyra pensionärskretsar och en diakonikrets. En mötesplats med andligt innehåll och program! Vi serverar Rejäl handel kaffe.

Nypensionerade är hjärtligt välkommna! Det behövs ingen förhandsanmälan! Kom med och forma en meningsfull verksamhet!

Dickursbykretsen samlas en gång i månaden onsdagar  kl. 14 på Folkhälsanhuset i Dickursby.

 

S:t Martins diakoni- och pensionärskrets samlas en gång i månaden tisdagar kl. 12.30 i S:t Martins kapell i Myrbacka kyrka. 

OBS! Fr.o.m mars samlas S:t Martins kretsen i Virta huset, Råtorpsvägen. 

Sottungsby-Håkansböle pensionärskrets samlas en gång i månaden kl. 13 i Håkansböle kyrka.

 

FÖRSAMLINGENS FÖDELSEDAGSFEST

För jubilerande 75 , 80, 85 och 90 år gamla och äldre ordnas en födelsedagsfest på hösten, i oktober.

PERSONLIG INBJUDAN SÄNDES !


TAXISKJUTS TILL FÖRSAMLINGENS HÖGMÄSSOR OCH EVENEMANG!
Diakonin delar ut taxikort för pensionärer och sjukpensionärer som har svårt att ta sig till församlingens evenemang. Man kan få två-sex taxikort under årets lopp och använda dem till valbara församlingens evenmang. Användaren beställer skjutsen själv från taxicentralen och följeslagare åker gratis med. Kontakta diakoniarbetarna!
 

ViAndakören - för dig 60+

- för dig som tycker om att sjunga i kör, men även för dig som hittills bara sjungit i köket och duschen! Vi har plats för flera nya sångare i vårt glada gäng!

Krafter för livet!

 

Är du förberedd inför vad morgondagen kan hämta med sig. Det kan handla om enkla, men ofta självklara saker som att kunna leka med barnbarnet, bära hem matkassar från affären eller orka ta trapporna upp då hissen har gått sönder.

 

Människan mår bra och är frisk då alla delar i helheten dvs. fysiska, psykiska, sociala och andliga fungerar. Gruppen Må Bra vill samla ihop seniorer som kunde ha nytta av att röra på sig och som behöver stöd att leva hälsosammare. Motion och rörelse hjälper till många fysiska smärtor och kroniska sjukdomar.  Via fysisk aktivitet, teknik och träning styrker man de muskler som behövs dagligen. Träningen kommer att bygga sig på funktionella rörelser. Sådana rörelser som vi gör i vardagen.

 

Vi samlas torsdagar kl. 13 i motionens och välmåendes tecken. Gruppen leds av Heidi Salminen och Annakatri Aho.

Krafter till åren
Krafter till åren! Kom med till Må bra gruppen för 65+