Stommen i musikverksamheten i Vanda svenska församling utgörs framför allt av musiken i gudstjänsterna samt vid förrättningarna. Vid sidan om detta har vi ett månsidigt utbud av olika verksamheter inom musik. Församlingens egen kör ViAnda övar varje onsdag på Helsinggård (Konungsvägen 2) mellan 11.30 och 13.30. Den andra onsdagen i månaden sjunger vi "De vackraste andliga sångerna" på Folkhälsanhuset (Vallmovägen 28). Tillsammans med Gunnar Weckström sjunges gamla pärlor och schlagers vid "Har du visor min vän" - en allsångsstund som ordnas sista onsdagen i månaden, också den på Folkhälsanhuset.

Församlingen ordnar även högklassiga konserter under årets lopp och i juli månad har vi en musikserie - Sommarmusik - i Helsinge kyrka S:t Lars på torsdag kvällar kl. 19

Noter