Till nyhetslistan

Kyrkan i Vanda deltar i Pride

Kyrkan i Vanda medverkar i Pride-evenemangen i juni. Efter Vanda Pride, som ordnas den 15 juni, kan du komma och ta en andhämtningspaus i den tvåspråkiga mässan i Dickursby kyrka, dit alla är välkomna.

JRa_pride-liput-1.jpg

Kyrkan i Vanda medverkar i Pride-evenemangen i juni. Efter Vanda Pride, som ordnas den 15 juni, kan du komma och ta en andhämtningspaus i den tvåspråkiga mässan i Dickursby kyrka, dit alla är välkomna.

- Det är viktigt att församlingsanställda finns där människor befinner sig, för att kunna möta dem. Kyrkans budskap handlar om kärlek och om att vi bryr oss om varandra. Därför medverkar Vanda svenska församling i Pride-evenemanget och är med och ordnar den gemensamma mässan. Vanda har även svenskspråkiga invånare, och det är viktigt att också dessa inkluderas i verksamheten, kommenterar församlingspastor Eva Ahl-Waris från Vanda svenska församling.

Anställda från Vanda församlingar, från Vanda svenska församling och från den engelskspråkiga gudstjänstgemenskapen medverkar i den parkfest som ordnas i anslutning till Vanda Pride den 15 juni. Församlingarna har en egen evenemangspunkt i samband med Pride. Vid kyrkans tält i biblioteksparken kan du komma och pyssla armband, varför inte göra ett vänskapsarmband till någon. Vanda svenska församling ordnar tillsammans med den engelskspråkiga gudstjänstgemenskapen en tvåspråkig mässa i Dickursby kyrka efter parkfesten. Till mässan är alla välkomna.

- Vi bjuder in alla för att stilla sig en stund och be. Mässan genomförs på svenska och engelska. Under mässan är det möjligt att be för sommaren och för kyrkans arbete för likabehandling. Kom som du är, uppmanar pastorn för det engelskspråkiga arbetet Sirpa Tolppanen.

Pride-månadens program i Vanda församlingar

Vanda Pride firas lördagen den 15 juni. Huvudevenemanget utgörs av parkfesten och picknicken i Dickursby bibliotekspark kl. 12–17. Vanda församlingar har en egen evenemangspunkt i samband med Pride. I anslutning till evenemanget ordnar Vanda svenska församling en engelsk- och svenskspråkig Mässa för alla i Dickursby kyrka (Stationsvägen 12 a). Mässan ordnas av prästerna Sirpa Tolppanen och Eva Ahl-Waris samt diakon Mari Johnson

Vanda församlingar deltar tillsammans med Helsingfors och Esbo församlingar i den parad och parkfest som ordnas i anslutning till Helsinki Pride lördagen den 29 juni. Under parkfesten kan du komma till församlingarnas tält och träffa församlingsanställda.

Tilläggsinformation och intervjuer:

- Sini Aschan, tf kyrkoherde i Vanda svenska församling, sini.aschan@evl.fi, tfn 050 566 8112 (parkfesten och mässan i Vanda den 15 juni)

Lisätietoa Kirkko Vantaalla Pride -sivuilta suomeksi

Foto: Vanda stad / Juhani Räty

6.6.2024 11.46