Församlingarna är med i Prideveckan 2020. Denna gång nästan enbart på finska.

Helsingin seurakunnilla runsaasti ohjelmaa Pride-viikolla

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride järjestetään tänä vuonna syyskuun 7.–13.9.2020.

Pride nuorella miehellä siivet sateenkaariväreissä kuvaaja Eija Harju

Viikon aikana seurakunnat järjestävät esimerkiksi vertaistukitapaamisia sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen, keskustelutilaisuuksia ja sateenkaarimessun.

Seurakuntien ohjelma Pride-viikolla:

Maanantai 7.9.

klo 17.00–18.30 Vertaistukitapaaminen sukupuoleltaan moninaisille ja sukupuoltaan pohtiville nuorille ↗ Alppilan kirkon yläkerrassa, Kotkankatu 2. Järjestäjänä Snellu.

Tiistai 8.9.

klo 17.30 Läheisinfo "Mikä ihmeen sateenkaari?" verkossa. Järjestäjänä Snellu & Perhesuhdekeskus, Sukupuolen osaamiskeskus ja Kirkkonummen suomalainen seurakunta.

Keskiviikko 9.9.

klo 16.30 Sinkkuluento. Kansallismuseo

klo 17.00–19.00 Sukupuolivähemmistöt ja kirkko. Keskustelunavaajina Mio Kivelä & Late Mäntylä. Sukupuolivähemmistöjen, esimerkiksi transihmiset ja intersukupuoliset, kristillinen vertaistapaaminen

Torstai 10.9.

klo LGBTIQ People of Faith. Verkossa, Zoom. Keskustelua johdattavat Late Mäntylä & Loisto setlementti, Taakasta voimavaraksi -hanke ja Helsingin yliopisto

Perjantai 11.9.

klo 15.30–17.30 Haasteita suvun kanssa -keskustelutilaisuus. Paikkana Kokoushuone Silvennoinen, Seurakuntien talo (Kolmas linja 22b, 4.krs.) Keskustelua johdattelevat Late Mäntylä ja parispsykoterapeutti Terhi Väisänen

klo 18.00 Sateenkaarimessu. Kallion kirkko. Järjestäjänä Kallion srk: Jaana Partti, Sami Suhonen saarnaa, messun jälkeen kirkkokahvit

Lauantai 12.9.

klo 10.30–11.00 Pride-hartaus. Paikkana Helsingin tuomiokirkko, järjestäjä Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

klo 12.00–18.00 Hiljainen hartauspolku sateenkaaren väreissä Kallion Karhupuistossa

Tänä vuonna Pride-kulkue ja -picnic on hajautettu eri puolille kaupunkia pienempiin ryppäisiin. Yhtenäisen kulkueen sijaan järjestäjät kannustavat tänä vuonna ihmisiä kulkemaan itse valitsemillaan reiteillä lauantaina klo 12 alkaen. Halukkaat voivat kokoontua piknikille valitsemaansa puistoon klo 13.00 lähtien.

Muistathan noudattaa Pride-viikon tapahtumissa koronaturvallisuuteen liittyviä yleisiä ohjeita turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä tarvittaessa kasvomaskeista.

Koko Pride-viikon ohjelma päivittyy näille Helsiki Pride 2020 -sivuille. ↗