Skriftskola

Välkommen till skriban!

Sini Aschan har börjat i Vanda svenska församling som ungdomspräst och tar hand om konfirmand- och ungdomsverksamhet. Hennes första arbetsdag var 17.1.2022 och hon uppdaterar här uppgifter om skriftskolorna inom kort. Alla samlingar som är planerade efter 17.1.2022 hölls enligt planer. Du kan gärna kontakta Sini per e-post: Sini.Aschan@evl.fi och per telefon 050 566 8112.

Skriftskolan (eller skriban) är en viktig del av församlingens verksamhet. I skriftskolan går man igenom den kristna tron och läran. Efter en genomgången skriftskola har man möjlighet att konfirmera sig. Den vanligaste formen av skriftskola är lägerskriftskola. Man kan dessutom gå i skriftskola som vuxen.

För att t.ex. kunna bli fadder måste man vara konfirmerad.

Skriftskolan är mycket mer än bara ett läger, även om just lägret är vad de flesta kommer ihåg av sin skribatid. Förutom lägret hör också en del samlingar och att delta i föramlingens verksamhet. I Vanda svenska församling sker dessa saker efter lägret.

På Vantaanriparit.fi hittar du närmare information om skriftskolan 2022.

Säkerhets- och kontaktkort.

Lägerbrev - Houtskär 2

Startkväll Houtskär 2

Feedback för skriban 2021

Mera om skriban hittar du här.

Anhållan om friplats på lägerÖppna länk i ny flik.

Hej alla!

Här kommer nu ett sista infomail innan konfirmationerna. Jag vet att det är länge sedan sist och många av er har ställt många frågor om konfirmationerna så jag skall försöka svara dem så bra jag kan.

Det som nu är kvar av skriftskolan är avslutningskvällen, konfirmationsövning och själva konfirmationen. Datumen för de olika lägren hittar ni lite neråt. När ni kommer till avslutningskvällen så ta med era skribapass.

När det kommer till konfirmationen och konfirmationsövningen så följer här lite praktisk info:

På konfirmationsövningen så kommer via att prova ut albor och gå igenom själva konfirmationen så det är viktigt att vara på plats så man vet vad som kommer att hända under själva konfirmationen. Man behöver inte tänka på klädval eller så till själva övningen men om man har klackskor så kan det vara bra att ha med dem så man får rätt längd på alban.

Konfirmationen

-På konfirmationsdagen kommer vi att ha en fotograf på plats före själva konfirmationen så vi kommer att ta gruppbild och det finns också möjlighet att ta enskilda bilder och/eller kamratbilder om man vill. Fotograferingen börjar kl 10 på konfirmationsdagen så var gärna på plats kvart-tio före tio ungefär. Det är troligen förhandsanmälan för fotograferingen men jag har inte ännu fått länkarna för det hela men så fort jag får dem skickar jag dem åt er och lägger dem på församlingens hemsidor. Det är väldigt viktigt att man fyller i sina uppgifter där eftersom man annars inte kan beställa foton eftersom man inte får någon länk för det.

-Själva konfirmationen börjar kl 12 och räkna med att konfirmationen tar ca 1½ timme.

-Det finns i dagsläget inga restriktioner gällande deltagarantal, jag vet att många av er funderat på det här men det är alltså öppet för alla med den information vi har.

-Vi kommer inte i år att ha med faddrarna i välsignelsen av konfirmanderna men de är mer än välkomna att närvara vid konfirmationen.

Hoppas det här svarade på frågor som ni haft.

Houtskär 1

Ti 2.11 kl 18 i Dickursby kyrka (rakkaus) – Avslutningskväll

On 10.11 kl 18 i Dickursby kyrka - Konfirmationsövning

Lö 13.11 kl 10 i Dickursby kyrka – Fotografering

Lö 13.11 kl 12 i Dickursby kyrka - Konfirmation

Pajulahti

To 4.11 kl 18 i Dickursby kyrka (usko) – Avslutningskväll

Må 15.11 kl 18 i Helsinge kyrka S:t Lars - Konfirmationsövning

Lö 20.11 kl 10 i Helsinge kyrka S:t Lars – Fotografering

Lö 20.11 kl 12 i Helsinge kyrka S:t Lars - Konfirmation

Houtskär 2

On 10.11 kl 17 i Dickursby kyrka (usko) – Avslutningskväll

Ti 16.11 kl 18 i Helsinge kyrka S:t Lars – Konfirmationsövning

Sö 21.11 kl 10 i S:t Lars kapell – Fotografering

Sö 21.11 kl 12 i Helsinge kyrka S:t Lars - Konfirmation

Jag skulle vilja tacka er alla för det här året och skribatiden. Hoppas ni alla haft en bra tid och fått många bra minnen.

/Jona

Ungdomsarbetsledare