Skriftskola

Nuvarande förändringar:

• ***Konfirmationen för Piispala 6.9. har tyvärr restriktionen 2 anhöriga per konfirmand p.g.a. restriktioner i kyrkan. Ifall läget ändras meddelas familjerna om detta.***

• Temadagen i maj är inhiberad och istället kommer konfirmanderna att få olika uppgifter, vi skickar dessa efter påsk.
  • Föräldrasamlingen och startkvällen för sommarens läger kommer att ske virtuellt och länk till det här skickas ungefär en vecka före.
  • Vårens konfirmation blir (tyvärr) framskjuten till hösten. Närmare datum är beroende av hur det går med lägren och meddelas här och direkt åt vårdnadshavare och konfirmander så fort vi vet datumet.
  • Houtskär 1 och Houtskär 2 kommer att ordnas som dubbelläger 3-9.8 (samma tid som Houtskär 2 ursprungligen skulle ordnas)

Välkommen till skriban!

Skriftskolan (eller skriban) är en viktig del av församlingens verksamhet. I skriftskolan går man igenom den kristna tron och läran. Efter en genomgången skriftskola har man möjlighet att konfirmera sig. Den vanligaste formen av skriftskola är lägerskriftskola. Man kan dessutom gå i skriftskola som vuxen.

För att t.ex. kunna bli fadder måste man vara konfirmerad.

Skriftskolan är mycket mer än bara ett läger, även om just lägret är vad de flesta kommer ihåg av sin skribatid. Förutom lägret hör också en del samlingar och att delta i föramlingens verksamhet. I Vanda svenska församling sker dessa saker efter lägret.

Lägerbrev Houtskär 1+2 2020

Välkomstbrev för skriban 2020.

Mera om skriban hittar du här.

Anhållan om friplats på läger.

Säkerhets- och kontaktkort.