Kramdjursövernattning i Helsinge kyrka S:t Lars

Det var en gång en nalle, som passande nog hette just Nalle.
En dag när Nalle var på promenad såg han ett stort hus av sten. Det såg inte alls ut som ett vanligt hus.

Nalle gick närmare och fick syn på en råtta som satt på en bänk och njöt av solen. ”Vad är det här för hus?” frågade Nalle.
Råttan svarade: ”HUS? Vadå hus? Det här är en KYRKA – och jag är en KYRKråtta!”. Kyrkråttan lät nästan lite förolämpad när hon svarade.

Kyrka? Upprepade Nalle och kliade sig på nosen.

Kyrkråttan berättade att det händer mycket spännande i en sån här byggnad. Människor samlas för att fira kärlek, och tröstar varandra i sorg. Och varje söndag får vem som helst komma till kyrkan för att lyssna på när prästen berättar om religion och tro.

Nalle tyckte det lät väldigt spännande och skulle så gärna vilja gå in i kyrkan för att se sig omkring.
Kyrkråttan verkade märka av Nalles nyfikenhet. Kyrkråttan kom med ett förslag. ”Hördu Nalle. Det börjar skymma ute och blir snart mörkt. Varför följer du inte med mig in i kyrkan så kan jag visa och berätta om allt som händer här?”

Det lät väldigt spännande.
Nalle frågade snällt ifall han fick bjuda med sig några vänner, för han tror säkert fler skulle vilja höra på kyrkråttans historier om kyrkan.
Klart du får! Svarade kyrkråttan. Men vi måste skynda oss...

Så nu vill Nalle bjuda in fler kramdjur för en övernattning i Helsinge kyrka S:t Lars med kyrkråttans spännande historier.

Välkommen att lämna ditt kramdjur till Bagarstugan, Kurirvägen 1.
Lördagen den 13 april mellan kl. 13-14 till Annica och Ulrika.

Därefter beger de sig iväg för en övernattning i kyrkan.

Kramdjuren hämtas på söndagen den 14 april i samband med familjemässan kl. 10 i Helsinge kyrka S:t Lars.

Välkommen hälsar Nalle och kyrkråttan

Nalle och kyrkråttan