Fredsvandring för Palestinas barn

mån 17.6 kl. 15.00 – 18.00
Bild av vandrare med fredsflagga på väskan.

Hanaböle till Helsinge

Anmälan avslutad

Känner du också att du vill göra något konkret för att hjälpa de civila människorna på de palestinska områdena? Kom med och vandra i solidaritet med de palestinska barnen som drabbats av kriget mellan Israel och Hamas.

Vi vandrar från parkeringen vid Hanaböle träsk till Bagarstugan i Helsinge kyrkoby. Sträckan är ca 11,5 km.

Varje vandrare försöker själv hitta en eller flera sponsorer som betalar en valfri summa för att vandraren slutför rutten. Vandraren skickar efter slutförd vandring en länk dit sponsorn kan betala. Man får naturligtvis också själv betala. Våra förslag till mottagare för pengarna är:

• Unicef: Humanitär nödhjälp till Gazas barn
  • Kyrkans Utlandshjälp: Psykosocialt stöd till palestinska barn på Västbanken och i Östra Jerusalem
  • World Food Programme: Livsmedel och vatten åt de hundratusentals Gazabor som är i direkt risk för undernäring

Vandringen sker till största delen på plan mark på en sandväg längs Kervo å, men också delvis på asfalt. På grund av sträckans längd krävs ändå en god grundkondition. Vi går i lugn takt och tar flera pauser under vandringen.

Då vi kommer fram 17:30-18-tiden finns det mat som väntar på oss i Bagarstugan, gratis för alla vandrare.

Gemensam skjuts tillbaka till Hanaböle träsks parkeringsplats ordnas efteråt ifall detta är nämnt i anmälningsskedet. Anmälning senast 14.6 kl.12 via länken ovan.

Vandringen leds av Heidi Salminen och Manda Karlsson som båda har gått Borgå stifts pilgrimsvandringsledarutbildning.

Varje steg är för dem som försöker fly undan krigets fasor. Genom att vandra är vi med och kräver ett omedelbart vapenstillestånd på Gaza.

• Unga Unga
  • Vuxna Vuxna