Stöd och hjälp i livet

Diakonins uppgift är att möta och stöda människan i livets olika faser.

Barn, ung, vuxen eller äldre människa - målet är att uppmuntra människor att söka hjälp i god tid och till ett diakonalt levnadssätt: "Älska din nästa som dig själv".

I Vanda svenska församling finns två diakoniarbetare. Du kan kontakta diakoniarbetarna angående

• andliga frågor
  • svåra livssituationer
  • sorg, förluster
  • ekonomiska problem
  • andra livsfrågor

Diakonin arbetar med mottagning, hem- och institutionsbesök, gruppverksamhet, läger och utfärder.

Öppen diakonimottagning

måndagar och torsdagar kl. 10-11.30

Vallmovägen 5 A, 2 vån.

Du kan komma utan förhandsanmälan. Ta med ditt senaste beslut från socialen eller senaste kontoutdrag.

Taxiskjuts till församlingens högmässor och evenemang

Diakonin delar ut taxikort för pensionärer och sjukpensionärer som har svårt att ta sig till församlingens evenemang.

Man kan få två-sex taxikort under årets lopp och använda dem till valbara församlingens evenmang. Användaren beställer skjutsen själv från taxicentralen och följeslagare åker gratis med.

Kontakta diakoniarbetarna
Annakatri Aho 0504645068
Heidi Salminen 050 3301828

Vanda svenska församling och Yhteinen pöytä (Gemensamt bord) samarbetar. Yhteinen pöytä hämtar varje tisdag till Vanda svenska församling mat som t.ex kött, ost och bröd som diakonin kan dela ut. Vanda senska församling har även EU-kassar som innehåller torrvaror. Om du har tomt i kylskåpet och behöver mat är du hjärtligt välkommen efter en kasse mat.