Fadderdagen 3.6.2018

Fadderdagen 3.6.2018

Välkommen och fira Fadderdagen!

Den första söndagen i juni 3.6.2018 firar församlingarna i Vanda och Helsingfors Fadderdagen.

Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter och utflyktsmål som faddrar och fadderbarn kan upptäcka tillsammans. Tanken är att göra umgänget mellan dig och ditt fadderbarn så lätt och roligt som möjligt.

Evenemanget ordnas för tredje året i rad i Vanda. Helsingfors församlingar deltar i år för andra gången i Fadderdagen.

I år samarbetar Fadderdagen med följande aktörer i Vanda:

SuperPark Vanda: Inträdespris 25 euro för fadder och fadderbarn tillsammans (norm. 38 euro). Nämn ordet ”Fadderdagen/Kummipäivä" vid biljettkassan.

Vetenskapscentret Heureka: På Fadderdagen kommer faddrar i sällskap av sitt fadderbarn in på Heureka till priset av en barnbiljett (15 euro). Nämn ordet ”Fadderdagen/Kummipäivä" vid biljettkassan. På Heurekas gård kan man också träffa de söta Hali-Berni kramhundarna kl. 13-15.

Huvudstadsregionens Hali-Bernit: Underbara kramhundarna Hali-Bernit gläder Fadderdagens besökare på Heurekas gård kl.13-15.

Wanda's Kitchen & Lounge: Kom på lunch! Tillsammans med en betalande vuxen äter under tolvår­iga fadderbarn gratis. Fadderbarn mellan 12-18 år får en gratis lemo­nad till maten.

Helsingfors-Vanda flygfält: På Fadderdagen är faddrar i sällskap av sitt fadderbarn välkomna på en guidad rundtur på Helsingfors-Vanda flygfält kl. 10-12. Anmäl er till rundturen senast den 30.5 på adressen bit.ly/kummipaivakierros. Begränsat antal platser!

Katrineberg: På Katrinebergs gård kan du mata getterna, fåren och kaninerna. Det är också möjligt att grilla eller äta matsäck på gården.

Megazone Flamingo: På Megazone kan du utmana din fadder i laserstrid. Två spelomgångar á 22 minuter kostar 12€/person (normalpris 18€/person).

Prison Island Flamingo: Lös koden och fly ur cellen. På Prison Island sätts fadderrelationen på prov. Ett fängelseäventyr på 60 minuter kostar 12€/person (normalpris 18€/person).

I år samarbetar Fadderdagen med följande aktörer i Helsingfors:

Allas SeaPool: Fadderbarn och fadder simmar tillsammans för 17 euro (normalpris 21 euro). Obs! Ifall faddern är medlem behöver man endast köpa barnbiljett för 4 euro (normapris 7 euro)..

Helsingfors stadsmuseum : Till Barnens Stad, liksom till museets andra utställningar, är det alltid fritt inträde. Under Fadderdagen ordnas en workshop för faddrar som kommer tillsammans med sina fadderbarn. Guidning från aulan.

Nationalmuseet : Inträdesbiljett inklusive Barbieutställningen 11 euro för faddrar, eller 9 euro utan Barbieutställning (normalpris 15/12 euro), som kommer tillsammans med sitt fadderbarn. Barn under 18 år har gratis inträde på museet. Nämn ordet "Kummipäivä" eller "Fadderdagen" vid biljettkassan. Klockan 13 startar en guidad rundtur av Barbieutställningen på finska. Turen är gratis och lämplig för små barn. Anmäl er vid biljettkassan, gruppens storlek är begränsad.

Svartholmen : Svartholmen är öppen kl. 10-16 på Fadderdagen den 3.6. Alla är välkomna, med eller utan fadder! Båten kör varje heltimme mellan 10 och 13 från Edesviken, den sista båtturen går kl. 16 från holmen. Kantinen är öppen kl. 10.30-15.15. Mera info på www.mustasaarentoimintakeskus.fi, Facebook, mustasaari@evl.fi och 09-23402590.

Minigolf Edesviken : Nämn ordet ”Fadderdagen/Kummipäivä” vid biljettkassan så får alla spela till priset av barnbiljett, dvs fyra euro (normalpris 9 euro för vuxna).

Kart’in Klub : 10 minuters enskild körtid 15€/person (normalpris 20€ för vuxna). Öppet mellan kl 11:00-19:00.

Följ oss också på facebook.

Fadderdagen

Helsinge kyrka S:t Lars